Translate

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Χανιά, Παραλία Φαλάσαρνα 09-16/08/09


Φαλάσαρνα ή Φαλάσαρνα ( Ελληνικά : Φαλάσαρνα ) είναι μια αρχαία ελληνική πόλη-λιμάνι στη βορειοδυτική ακτή της Κρήτης . Τα σημερινά ορατά κατάλοιπα της πόλης χτίστηκαν γύρω από το 333 π.Χ. και περιλαμβάνουν αρκετές πύργους επιβλητικό ψαμμίτη και προμαχώνες, με εκατοντάδες μέτρα οχύρωσης την προστασία της πόλης, και ένα κλειστό λιμάνι, που σημαίνει λιμάνι που προστατεύεται από όλες τις πλευρές από τα τείχη της πόλης. Το λιμάνι είναι δακτυλιώθηκε από πέτρινα κρηπιδώματα με πέτρες ελλιμενισμού, και συνδέεται με τη θάλασσα με δύο τεχνητά κανάλια. Αξιοσημείωτες ευρήματα στην περιοχή του λιμανιού περιλαμβάνουν δημόσιους δρόμους, πηγάδια, αποθήκες, ένα βωμό, και λουτρά. Οι περισσότερες από αυτές τις δομές αποκαλύφθηκαν μετά από ανασκαφές που ξεκίνησαν το 1986 και συνεχίζονται.
Υπάρχει επίσης μια ακρόπολη , χτισμένη πάνω σε ένα ακρωτήρι που υψώνεται 90 μέτρα πάνω από το λιμάνι και έξω στη θάλασσα. Η ακρόπολη έχει πολλά ερείπια, συμπεριλαμβανομένου ενός ναού αφιερωμένου στη θεά Dictynna , οχυρωματικών πύργων, στέρνες, πηγάδια, και παρατηρητήρια που θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί για τη φύλαξη των θαλασσίων οδών.
Σήμερα Φαλάσαρνα είναι μια γεωργική έκταση και τουριστικό αξιοθέατο.
Η κοιλάδα είναι γεμάτη με ελαιώνες και θερμοκήπια καλλιεργώντας κυρίως ντομάτες? υπάρχουν επίσης διάσπαρτα οικογενειακά ξενοδοχεία και εστιατόρια. Η θάλασσα έχει μεγάλες αμμώδεις παραλίες και κρυστάλλινα νερά που είναι δημοφιλής τόσο με τους κατοίκους της επαρχίας Χανίων και επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η παραλία της Φαλάσαρνας ψηφίστηκε, στο CNN δημοσκόπηση, ανάμεσα στα 100 καλύτερα παραλίες του κόσμου.

Πηγή: Βικιπαίδεια

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου